Er is sprake van seksueel grensoverschrijdend gedrag als iemand seksueel (getint) gedrag vertoont waarbij jij je niet prettig voelt. Hij of zij gaat daarmee over jouw sociale en/of fysieke grenzen heen. Dit gedrag is niet oké.

Als je hulp zoekt, moet je kunnen vertrouwen op veilige zorg van goede kwaliteit. De basis voor een zorgrelatie is veiligheid, zowel voor jou als voor je zorgverlener. Seksueel (getint) gedrag is nooit toegestaan in de relatie tussen zorgverlener en cliënt.

Vertrouwenspersoon seksueel grensoverschrijdend gedrag

Mocht je in een situatie terechtkomen waarin een hulpverlener je op een seksueel getinte manier benadert of vragen stelt en opmerkingen maakt die niet gepast zijn; praat daar dan met iemand over. Bij GGzE is hier een vertrouwenspersoon seksueel grensoverschrijdend gedrag voor. Bij deze vertrouwenspersoon kun je in alle rust en veiligheid je verhaal doen.

Je kunt de vertrouwenspersoon bereiken door een mailtje te sturen naar vertrouwenspersonen@ggze.nl De vertrouwenspersoon neemt vervolgens contact met je op.

Cliënten

Cliënten die bij GGzE zijn opgenomen en cliënten die te maken hebben met verplichte zorg in de thuissituatie kunnen eventueel ook een beroep doen op de patiëntenvertrouwenspersoon.

Lees hier meer over de patiëntenvertrouwenspersoon

Naasten

Naasten van cliënten kunnen een beroep doen op de familievertrouwenspersoon.

Lees hier meer over de familievertrouwenspersoon

Meer informatie

Wil je meer weten over seksueel grensoverschrijdend gedrag? Download hier de folder ‘Grensoverschrijdend gedrag: praat er over’