Nieuws

Claire vios
23 mei 2023

“Ik ben uit mijn comfortzone gezet”

Claire is in opleiding tot verpleegkundig specialist ggz. Ze volgt lessen met studenten vanuit heel het land. “Dat is heel interessant want zo hoor je veel verschillende verhalen uit het werkveld."

roos stals
9 mei 2023

Met pensioen - “Ik wilde me altijd blijven ontwikkelen en verwonderen”

Op haar 19e begon Roos Stals aan een interne opleiding tot B-verpleegkundige bij GGzE, toen nog Rijks Psychiatrische Inrichting genoemd. Het was 1977 en Roos was altijd al nieuwsgierig naar waarom mensen doen zoals ze doen. In haar begintijd ontstond al een overtuiging die als een rode draad door haar carrière zou lopen: de mens moet centraal staan. Binnenkort gaat Roos met pensioen dus is het tijd voor een terugblik.

4 mei
4 mei 2023

Dodenherdenking

Elk jaar herdenken wij op 4 mei de Joodse cliënten die in 1944 zijn weggevoerd vanaf landgoed De Grote Beek en zijn vermoord.

Jaarverslag 2022
3 mei 2023

Jaarverslag 2022 GGzE online

Het jaarverslag van GGzE over 2022 is verschenen. Het jaarverslag van De Woenselse Poort maakt deel uit van het jaarverslag van GGzE. Ook komen de jaarverslagen van MHFA en de Welshop hierin terug.

Overlijden cliënt
24 april 2023

Overlijden van een cliënt op De Grote Beek

Afgelopen zondag 23 april zijn we geconfronteerd met het overlijden van een cliënt die verbleef in een kliniek op het Landgoed De Grote Beek. De politie heeft een 30-jarige cliënt aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van een 57-jarige cliënt. De politie gaat uit van een misdrijf en doet onderzoek naar de toedracht.

Team FACT-jeugd
19 april 2023

Team FACT-Jeugd behaalt hoogste score bij CCAF-certificering

Het FACT-team jeugd van GGzE Kind en Jeugd heeft eerder dit jaar het keurmerk 'Jeugd Flexible ACT' met vlag en wimpel behaald. De Stichting Centrum Certificering ACT en FACT (CCAF) kende zelfs een eindscore toe die in de hoogste categorie valt.

GGzE zoekt voorzitter raad van toezicht klein
12 april 2023

GGzE zoekt voorzitter raad van toezicht

Bekijk hier de vacature. 

opleiding verpleegkunde
12 april 2023

Joey maakt een carrièreswitch naar de zorg

Vanuit huis heeft Joey (33) altijd meegekregen dat ieder mens ertoe doet. Hij vindt het fijn om iedereen gelukkig te zien en draagt daar graag iets aan bij wanneer dat nodig is. Daarom besloot hij Verpleegkunde te gaan studeren.

experience
11 april 2023

GGzExperience: zijn wij jouw toekomstige werkgever?

Ben jij je aan het oriënteren voor een baan binnen de psychiatrie? Dan is onze GGzExperience op maandagmiddag 19 juni een interessant evenement.

meisje op het strand
7 april 2023

18 jaar, maar nog niet helemaal volwassen

Als je 18 jaar wordt en je komt uit de jeugdhulpverlening dan moet je zelf van alles gaan regelen; van DiGiD tot ziektekostenverzekering, van inschrijven bij een gemeente tot het regelen van toeslagen. En dan blijkt dat de overgang van jeugdzorg naar, bijvoorbeeld, de volwassenen GGz niet zo makkelijk is.