Nieuws

clientensteunfonds
4 december 2023

Cliëntensteunfonds: van idee naar uitvoering

Cliënten komen soms met mooie en creatieve ideeën. Denk aan het organiseren van een evenement of het ontwikkelen van een product. Het daadwerkelijk uitvoeren ervan kan lastig zijn, zeker financieel gezien. Daarom heeft GGzE een cliëntensteunfonds.

klinisch informaticus
28 november 2023

Zonder ICT geen zorg

De zorg wordt steeds afhankelijker van ICT. Maar dat is geen straf, vindt klinisch informaticus Sander van den Borne.

Noëlle
14 november 2023

Dialoog in de wijk voor mentale gezondheid

Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt ook voor mentale problemen. Mensen genoeg die ermee worstelen, in elke woonwijk, waar ook in Nederland. Maar hoe bereik je hen? En wat kun je doen om te voorkomen dat ze echt behandeling nodig gaan hebben?

GGzE opent nieuw Lichtcafé in Eindhoven centrum
9 november 2023

GGzE opent nieuw LichtCafé in Eindhoven centrum

Planetree design awards 2023
27 oktober 2023

Inclusive Club Collective Kit wint social design voor mentale gezondheid

Donderdag 26 oktober heeft Daisy Dawson met ‘Inclusive Club Collective Kit’ de Planetree Design Award 2023 gewonnen. Dit meest inspirerende ontwerp voor een mentaal gezondheidsvraagstuk is een bouwpakket om zelf je eigen inclusieve ruimte mee te ontwerpen en te maken, en communicatiemanieren vorm te geven met oplossingsgerichte resultaten om aan behoeften tegemoet te komen.

Dialoog zorg dichterbij
2 oktober 2023

Uitnodiging ‘Samen in gesprek over ‘Zorg dichterbij’

Zorg dichterbij.... Wat betekenen die twee woorden voor iemand? Daarover gaan we heel graag in gesprek*. In een twee uur durend gesprek praten maximaal acht deelnemers over hun gedachten, ideeën of ervaringen over dit thema. De bedoeling is om tijdens dit gesprek van elkaar te leren.

serieus gesprek
7 september 2023

Gedachten aan zelfdoding? Praten helpt

In Nederland sterven jaarlijks ruim 1800 mensen door zelfdoding. Vaak wil iemand niet zozeer dood maar vooral rust en weg van moeilijkheden. Vermoed jij dat iemand die je kent aan zelfdoding denkt? Dan is het belangrijk dat je er met diegene over praat. Hoe lastig ook. “Praten helpt. Een luisterend oor bieden aan iemands gedachten over zelfdoding heeft vaak een goed effect. Het maakt de ander minder eenzaam en minder gespannen”, vertelt Marieke Kneepkens, gz-psycholoog en Programmaleider suïcidepreventie bij GGzE.

Marc Mittelmeijer
4 september 2023

Nieuwe voorzitter completeert vernieuwde raad van toezicht GGzE

Marc neemt het stokje over van Job van der Have die deze functie tijdelijk vervulde. Met de benoeming van Marc Mittelmeijer als voorzitter is de raad van toezicht weer compleet.

Beleef en bewonder mee op het Vanstreek Festival
28 augustus 2023

Beleef en bewonder mee op het Vanstreek Festival

Beekloop 2023
7 augustus 2023

Doe mee met de Beekloop op 30 augustus

Op woensdag 30 augustus vindt de volgende editie van de Beekloop plaats op Landgoed De Grote Beek. Loop mee of kom aanmoedigen!