Als een familielid of goede bekende voor behandeling van psychische klachten naar GGzE gaat, is dat ook ingrijpend voor de omgeving. GGzE is er ook voor jou. We vinden het belangrijk om familie en vrienden goed te informeren en we betrekken je zoveel mogelijk bij de behandeling.

Jouw rol

Als familielid, vriend of bekende kun je een positieve rol spelen in het welzijn en het herstel van de cliënt. Daarom houden we je op de hoogte van de inhoud van de behandeling. Welke rol jij daarin kunt spelen, hangt samen met het verloop van de behandeling en de wensen en behoeften van de cliënt. We informeren je er graag over.

Antwoord op jouw vragen

Heb je vragen? Maak je je zorgen? Wil je meer weten over de aandoening en de behandeling? Klop dan aan bij de medewerkers van GGzE. We gaan graag met je in gesprek.

Familievertrouwenspersoon

Vind je het lastig om je vragen of klachten rechtstreeks te bespreken met de hulpverleners? Dan kun je terecht bij de familievertrouwenspersoon, ook wel fvp genoemd. De fvp is niet in dienst van GGzE, maar werkt bij de Landelijke Stichting Familievertrouwenspersonen (LSFVP).

Contact met lotgenoten

Heb je behoefte aan herkenning of steun van mensen die in dezelfde situatie zitten of hetzelfde hebben doorgemaakt, zoek dan contact met lotgenoten. De medewerkers van GGzE kunnen je er meer over vertellen.

Hulp voor familie, vrienden en bekenden

Voor familie en vrienden kan het zwaar zijn om te leven met iemand met psychische klachten. Ondervind je zelf problemen, neem dan contact op met je huisarts.

Kijk ook eens wat organisaties voor naasten voor je kunnen doen. Je vindt ze in de buurt.

Meer weten? We helpen je graag

Neemt contact op met GGzE via deze pagina. 

Telefoon contact icon