Als je je tijd besteedt aan dingen die je interesseren en waar je lol in hebt, wordt het leven meteen een stuk aangenamer. Voor de een is dit een praatje maken met anderen, voor een ander (vrijwilligers)werk, iets leren of een speciale hobby. GGzE biedt verschillende mogelijkheden op locaties bij jou in de buurt.

Leren

Leren kan op school en in de praktijk. GGzE helpt je bij je persoonlijke ontwikkeling. Dat brengt je verder in het leven. We helpen je bij het vinden van een leeromgeving of opleiding die bij jou past. Zo kun je kennis en vaardigheden opdoen die je helpen bij het vinden van (vrijwilligers)werk, een werkervaringsplaats of bij het (weer) oppakken van je werk.

Verschillende cursussen worden gegeven door ervaringsdeskundigen. Mensen die uit eigen ervaring weten wat het betekent om psychische klachten te hebben. Zij herkennen jouw problemen als geen ander. Vanuit die ervaring kunnen ze je helpen om problemen onder ogen te zien en ermee om te gaan zodat je (weer) regie krijgt over je leven.

Werken

Werk geeft structuur aan je dagen. Je kunt er je talenten en kwaliteiten in kwijt en doet er contacten op met anderen. Wie wil en kan werken, helpen we bij het vinden van een passende werkkring, betaald of als vrijwilliger.

Als je bent uitgevallen en je werk weer wilt oppakken, ondersteunt GGzE je daarbij. Ben je op zoek naar een werkervaringsplaats of (vrijwilligers)werk? Dan gaan we met jou op zoek naar mogelijkheden. We onderhouden goede contacten met werkgevers in de regio en zoeken naar een omgeving die past bij jouw talenten en kwaliteiten.

GGzE werkt met de methode Individuele Plaatsing en Steun, kortweg IPS. Deze aanpak is speciaal ontwikkeld om mensen met een psychiatrische belemmering aan betaald werk te helpen. De methode IPS bewaakt het evenwicht tussen behandeling en arbeidsre-integratie.

Tijdsbesteding

Binnen de GGzE hebben we meer dan 20 plekken waar je terecht kunt voor een kopje koffie, voor een praatje of om aan verschillende activiteiten deel te nemen. Op deze locaties kan je nieuwe mensen leren kennen, kan je werken aan je dag ritme, aan je werknemersvaardigheden of aan je eigen herstel werken. Er zijn altijd medewerkers aanwezig die je kunnen helpen bij vragen. Dit kunnen vragen zijn over de activiteit zelf maar ook over persoonlijke vraagstukken.

Elke locatie heeft zijn eigen specialiteit en karakter.

 • Boerderij: Hier verzorgen we de dieren zoals ezels, geiten, alpaca’s en kleine huisdieren
 • (Moes)tuin: Hier verbouwen we groentes en werken we aan een groene omgeving
 • Plein 14: Naast een dagelijkse inloop, worden hier laagdrempelige muziek en creatieve activiteiten georganiseerd.
 • Koffiebranderij de Caffeinedealers: Hier branden we koffiebonen en hebben we een eigen koffiebar. Je kunt hier zelfs een barista cursus volgen.
 • Kunstatelier De Boei Kunst: Hier kan je schilderen, leren over fotografie, glasblazen, of pottenbakken. We verkopen ons werk ook in een klein winkeltje. 
 • Fietsenwerkplaats De Slappe Band: Hier knappen we fietsen op en verkopen ze daarna. Voor degene die wil, maken we iedere week ook samen een fietstocht.
 • Paardenmanege: Hier verzorgen we de paarden en soms maken we ook een wandeling met onze paarden over ons mooie terrein.
 • Grafische werkplaats: Hier ontwerpen we onder andere posters, flyers of kaarten.
 • Boekbinderij: Hier werken we met papier. Zo binden we bijvoorbeeld met oude technieken verschillende notitieboekjes in.
 • Bed and Breakfast: Hier kan je helpen in het runnen van een echte B&B. Bedden opmaken, ontbijt klaarzetten of gasten ontvangen
 • Verschillende dagbestedingslocaties verdeeld over de stad: We hebben nog 9 locaties verdeeld of de stad waar we samen koken, wandelen, spelletjes spelen, praten, knutselen, houtbewerken en nog veel meer.

Veel van de bovenstaande plekken bieden ook basisdagbesteding aan. Dit betekent dat de meeste Eindhovenaren hier zonder indicatie of tussenkomst van een generalist aan deel kunnen nemen.

Vaak is dagbesteding ook een mooie opstap naar vrijwilligerswerk of uiteindelijk zelfs betaald werk. Op onze locaties krijg jij de tijd om je te ontwikkelen en te groeien. Kom snel eens kijken en ervaar het enthousiasme van onze medewerkers.

Ik durfde niet meer op vakantie te gaan. Medewerkers hebben mij gestimuleerd om het tóch te proberen. Dat ging best goed. Nu probeer ik af en toe nieuwe dingen uit.