In 1-op-1 gesprekken ga je met een hulpverlener de diepte in. Bijvoorbeeld om te achterhalen waar je klachten vandaan komen en hoe je ze kunt verminderen of oplossen. De afspraak om in individuele gesprekken  aan de slag te gaan, maak je altijd in overleg met je behandelaar.

Klankbord

Een individuele therapie kan je verder helpen als je een klankbord zoekt voor je gevoelens en onzekerheden. De hulpverlener helpt je om gedachten en gevoelens te benoemen en te ordenen. Je leert wat goed gaat en waar je nog hulp bij nodig hebt. De hulpverlener biedt je een luisterend oor, en een objectief klankbord.

Iemand die luistert, mij niet veroordeelt en die er helemaal alleen voor mij is.

Stappenplan

In 1-op-1 gesprekken krijg je vaak opdrachten om mee aan de slag te gaan. Zo werk je stap voor stap aan je herstel of aan het verminderen van je klachten. Bij kinderen kiezen we vaak voor creatieve invulling, zoals een spel.

Bij de 1-op-1 behandelingen bestaat het team uit psychiater(s), masterpsychologen, GZ-psychologen, psychotherapeuten, klinisch psychologen, verpleegkundig specialisten GGZ, SPV-ers (sociaal psychiatrisch verpleegkundigen), opleidingen tot één van deze beroepen, ervaringsdeskundigen en vaak ook een systeemtherapeut of vaktherapeut.

Onze behandelingen verbeteren

GGzE zoekt continu naar mogelijkheden om behandelingen verder te verbeteren. Daarom vragen wij je voor- tijdens- en na jouw behandeling enkele korte vragenlijsten in te vullen. Het invullen van deze evaluatie-instrumenten is geheel vrijwillig. Het helpt ons om jouw behandeling zo goed mogelijk uit te voeren en om de behandeling van andere cliënten te verbeteren.

Behandelinterventies

Binnen de behandeling wordt gebruik gemaakt van verschillende behandelinterventies, waaronder onder andere cognitieve gedragstherapieEMDR, ACT en schemagerichte therapie.

Meer weten? We helpen je graag.