1e en 2e leerjaar: Op dit moment zijn de vacatures voor het schooljaar 2023/2024 ingevuld

Als ervaringsdeskundige werk je vanuit bondgenootschap, wederkerigheid en op een basis van gelijkwaardigheid. Je leert hoe je je eigen herstelproces kunt inzetten bij de ondersteuning van de ander. De opleiding tot ervaringsdeskundige bereid je voor op deze verantwoordelijke functie.

De opleiding

De duale opleiding Social Work niveau 5 is een combinatie van leren en betaald werken.  De opleiding start elk school jaar eind augustus of begin  september. Je volgt onderwijs bij Fontys Hogeschool De opleiding duurt 2 jaar.

Een paar keer per jaar  worden de vacatures voor de opleidingsplaatsen weer opengesteld op www.werkenbijggze.nll  Meestal rond januari en april  

Het voordeel van de combinatie werken en leren is dat je het geleerde direct in de praktijk kunt brengen. Ook blijf je tijdens de opleiding op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in jouw vakgebied.

De opbouw

In de verschillende praktijkleerperiodes maak je kennis met diverse praktijksituaties bij GGzE:

In de dagelijkse praktijk krijg je begeleiding van een werkbegeleider. Gedurende je hele opleiding word je begeleid door een leerprocesbegeleider. In elke leerperiode heb je meerdere evaluatiegesprekken met je begeleiders. Het praktijkleren wordt beoordeeld in de werkpraktijk. Daarnaast worden je  leeractiviteiten  aangeboden , bijvoorbeeld bijeenkomsten met andere leerlingen en ruimte om interne trainingen te volgen.

Toelatingseisen

Als je de opleiding tot ervaringsdeskundige wilt volgen, verwachten we dat je een zelfstandige leerhouding hebt en initiatief neemt om te leren. Belangrijk is dat je je openstelt voor anderen en dat je bereid bent om kritisch naar jezelf te kijken. Deze eigenschappen zijn belangrijk. In de  praktijk ga je namelijk veel en intensief met cliënten om. Om een goede werkrelatie met hen te kunnen opbouwen, is het nodig dat je een open houding hebt, goed kunt luisteren en cliënten kunt stimuleren.

Voor deelname aan de opleiding gelden deze toelatingseisen:

Instroom 1e leerjaar:

  • Je bent in het bezit van een havo diploma, een MZ PBSD niveau 4 diploma of een 21+toets met voldoende resultaat.
  • Een voortraject waarbij je vrijwilligers werk en training/cursussen kunt aantonen, in relatie tot je herstel, zijn een pré.

 

Arbeidsvoorwaarden

Er wordt jou een leerarbeidsovereenkomst aangeboden voor de duur van de opleiding van 32 uur per week. Het minimumloon/ leerlingensalaris is hierbij van kracht. Een overeenkomst van minder dan 32 uur is niet mogelijk.

De werk- en studiebelasting is gemiddeld zo'n 43 uur per week. Deze urenbesteding omvat: een leerarbeidsovereenkomst van 32 uur, 4 onderwijs in werktijd, 4 uur onderwijs in eigen tijd en 7 uur (thuis)studietijd.

GGzE betaalt het wettelijke collegegeld en maximaal 300 euro boekenbudget per schooljaar.

Voor een zij-instromer **) hanteren we maatwerk  toe op arbeidsvoorwaarden waarbij rekening wordt gehouden met eerder afgeronde opleidingen en werkervaring.

**) Een Zij-instromer is een persoon die zonder zorgachtergrond een opleiding wil volgen in een ander domein zoals de zorg.

Instromen

Instroom 2e jaar:

  • Je toont aan dat je het 1e leerjaar van de opleiding ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn aan de Fontys Hogeschool, succesvol hebt afgerond waarbij je een positief studieadvies kunt overhandigen.
  • Je bent gemotiveerd om binnen de psychiatrie te werken
  • Je beschikt over eigen vervoer om onze locaties te bereiken.
  • Je kunt een Verklaring Omtrent het Gedrag overleggen

Contact

Heb je interesse of wil je meer weten? Stuur ons een bericht. We helpen je graag verder.