23 mei 2023

Claire is in opleiding tot verpleegkundig specialist ggz. Ze volgt lessen met studenten vanuit heel het land. “Dat is heel interessant want zo hoor je veel verschillende verhalen uit het werkveld. We delen veel kennis en ervaring uit. We zijn weer student maar in een andere fase van ons leven, dus dat studentikoze van vroeger is er niet meer. Je hebt het echt ergens over met elkaar”, vertelt Claire.

Claire vios

Ze werkte lange tijd in het forensische veld als verpleegkundige toen ze behoefte kreeg aan meer verdieping. Vanuit GGzE volgt ze nu de driejarige opleiding. Elk jaar komt ze op een andere afdeling in de organisatie te werken. Nu werkt ze binnen de neuropsychiatrie. “Dat was echt buiten mijn comfortzone. Het was een doelgroep die me in eerste instantie niet aansprak maar het blijkt ontzettend interessant! Ik ben positief verrast. Het gaat hier vaak om complexe problematieken. Het is een combinatie van mentale gezondheid, de derde levensfase en lichamelijke kwesties die daar bij komen kijken.”

Ze leert nu veel over de doelgroep ouderen maar volgt intussen ook de module Kind & Jeugd. Daarbij komt zaken aan bod als: de zwangerschap, het ouderschap, hechting… “En we bespreken ook moeilijke thema’s als: Wat als iemand niet blij is met zijn/haar kind, of niet de ouder kan zijn zoals van tevoren gedacht. Het is heel breed en verdiepend.”

De opleiding tot verpleegkundig specialist ggz duurt 3 jaar. Je volgt 1 dag per week onderwijs in het opleidingscentrum van GGZ-VS en werkt 4 dagen in de praktijk. De opleiding start elk jaar in januari.