6 april 2023

“Zou je er wel aan beginnen, met een jong gezin?” en “Dan heb je toch geen leven meer?”. Zomaar wat reacties die Bas van den Berg (38) kreeg toen hij besloot de opleiding tot Verpleegkundig specialist te volgen.

Het beeld leeft dat deze opleiding je hele privéleven opslokt, maar zo ervaart eerstejaars Bas het tot nu toe niet. “Ik vind het meevallen. Ja, het is pittig maar goed te doen. Ik werk vier dagen en heb één dag om te studeren. Die ruimte wordt ook geboden. Dus het lukt me redelijk om alles binnen reguliere werkdagen te doen.” 

Hij heeft een aantal jaar als verpleegkundige in een FACT-team gewerkt en had behoefte aan een volgende stap. “Je krijgt meer verantwoordelijkheden als verpleegkundig specialist, hierdoor ervaar ik meer verdieping en uitdaging tijdens het uitvoeren van mijn werkzaamheden.” Het grote voordeel van werken en studeren tegelijk, vindt hij het meteen kunnen toepassen van opgedane kennis in de praktijk. “Zo blijft wat je leert veel makkelijker hangen. Het studeren kost me daarom ook minder energie.” 

De opleiding duurt drie jaar. Elk jaar heb je een andere werkplek om zo het diverse werkveld breed te verkennen. De opleidingsplaatsen worden aangeboden door GGzE en samenwerkende (zorg)instellingen in de regio. Meer weten? Kijk op onze website.

Vios