Bij AMBIT (adaptive mentalization based integrative treatment) geloven we dat het in contact blijven met je omgeving voor een belangrijk deel bijdraagt aan jouw welzijn. Wanneer dit contact verstoord is, of steeds opnieuw verstoord raakt ontstaan problemen. Daarom is het belangrijk dat je leert je eigen gedrag en dat van anderen beter te begrijpen.
Bij AMBIT kijken we dus niet alleen naar jouw psychische klachten. Maar ook naar de samenwerking met je omgeving. Je omgeving kan bestaan uit familie, vrienden of andere belangrijke mensen. Een belangrijk onderdeel van onze behandeling is het versterken van het contact tussen jou en je omgeving.
Daarnaast kan het voorkomen dat je tegen praktische zaken aanloopt. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat je geen (vrijwilligers)werk hebt of geen woonruimte. Soms kan dit zo bepalend zijn dat werken aan je psychische gezondheid moeilijk is. Daarom denken wij hier ook in mee en kunnen we je ook praktisch op weg helpen.
Mentaliseren
Mentaliseren is onze basishouding. Dat betekent dat we nieuwsgierig zijn in wat er in jou omgaat aan gedachten en gevoelens. Hiermee proberen we jouw gedrag, en wat hiervan de gevolgen zijn in het contact met anderen, te begrijpen.
Meer over mentaliseren vind je ook in het onderstaande filmpje.
Praktische informatie
AMBIT bestaat uit een multidisciplinair team met een klinisch psycholoog, psychotherapeut, psychiater en casemanagers. Wanneer je bij AMBIT in behandeling bent, word je gekoppeld aan een regiebehandelaar, dat is een psychotherapeut, klinisch psycholoog of psychiater. Daarnaast zijn er één of meerdere casemanagers betrokken. Een casemanager houdt het proces in de gaten en zorgt voor de verbinding tussen de betrokken hulpverleners.
Over de behandeling
We vinden het belangrijk om tijd te nemen voor de intake. Tijdens een aantal gesprekken kijken we samen met jou of AMBIT passend is. Zo ja, dan kun je starten met een casemanager en een regiebehandelaar.
De eerste periode staat in het teken van kennismaken. We proberen te begrijpen waarom je hulp nodig hebt, en wat hierin wel en niet helpend is vanuit de ervaringen die je hebt gehad.
Bij AMBIT geloven we dat behandelen de weg is naar verandering. Nadat we overeenstemming hebben over wat er aan de hand is en wat kan helpen, gaan we op zoek naar een behandelvorm die hierbij aansluit. Dat kan een behandeling zijn die wij als AMBIT aanbieden, zoals een MBT-groep. Maar het kan ook een externe behandeling zijn, zoals een bepaalde traumabehandeling.
De volgende stap is het weer loskomen van de (gespecialiseerde) zorg. Samen met je behandelaren ga je nadenken over hoe het zou zijn om niet meer in behandeling te zijn bij AMBIT en wat je hiervoor nodig hebt. Daar stippelen we een traject uit en helpen we je met het contact met naasten en andere mensen uit je netwerk.
Informatie voor verwijzers
Onze behandeling is voor mensen met de diagnose EPA PS. Voor een behandeling bij AMBIT kun je denken aan mensen waarbij reguliere behandelingen niet van de grond komen. Een reden hiervoor is het gebrek aan vertrouwen in hulpverlening.
Voor informatie en aanmelding kun je terecht bij het GGzE Entreeteam.