GGzE Intensieve Behandeling biedt langdurige intensieve behandeling in een beveiligde omgeving. GGzE Intensieve Behandeling bestaat uit de afdeling Long-Care en de Kliniek voor Intensieve Behandeling.

Voor wie?

Mensen die een forensische of civielrechtelijke maatregel hebben gekregen en langdurige, intensieve behandeling nodig hebben kunnen behandeling en begeleiding krijgen op de afdeling Long-Care.

De Kliniek voor Intensieve Behandeling (KIB) helpt cliënten en hulpverleners om een vastgelopen behandelrelatie weer op de rails te krijgen. Bijvoorbeeld als een cliënt vindt dat hij of zij niet de hulp krijgt die nodig is. Of als een behandelaar het gevoel heeft maar niet verder te komen in de behandeling.

Waarmee kunnen wij je helpen?

De afdeling Long-Care is er voor cliënten die langdurige intensieve behandeling en begeleiding nodig hebben in een beveiligde omgeving. De behandeling op de afdeling Long-Care duurt maximaal vier jaar.

De KIB is er voor cliënten en behandelteams binnen en buiten GGzE. In eerste instantie bezoeken we de cliënt en hulpverleners binnen de setting waar het probleem zich voordoet en stellen we samen een plan van aanpak op om de relatie vlot te trekken.

Als het nodig is kan de KIB de cliënt tijdelijk opnemen. Opname kan rust creëren en helpt betrokkenen om afstand te nemen maar het is altijd tijdelijk. De bedoeling is dat de cliënt na een tijdje weer terugkeert naar de oorspronkelijke afdeling.

Contact

Meer weten? Neem contact met ons op. We helpen je graag.

Telefoon icon