Ben je in het bezit van een universitair masterdiploma psychologie en wil je je verder professionaliseren? GGzE heeft opleidingsplaatsen voor verschillende postacademische psychologieopleidingen.

De opleidingen

GGzE is een erkende praktijkinstelling voor opleidingen die leiden tot een BIG-registratie, het register waarin alle zorgverleners zijn opgenomen die volgens de wet een beschermde titel mogen dragen. De Wet BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) onderscheidt 2 niveaus van beroepsuitoefening: het basis- en het specialistische niveau. GGzE biedt praktijkopleidingen aan voor beide niveaus.

Het cursorisch onderwijs van de basisopleidingen wordt verzorgd door RINO Zuid. De specialistische opleidingen zijn in handen van de landelijke RINO groep. Elke opleiding heeft een hoofdopleider. Dit zijn hoogleraren van verschillende universiteiten.

GGzE werkt in de praktijkopleidingen samen met diverse (zorg)instellingen in de regio, inclusief revalidatiecentra en het Catharinaziekenhuis.

Opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog (basis)

De opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog) is een 2-jarige opleiding voor psychologen die in het bezit zijn van een universitaire master. Je volgt 1 dag per week onderwijs bij RINO Zuid en werkt 4 dagen in de praktijk.

De opleiding biedt 2 differentiatiemogelijkheden:

  • volwassenen en ouderen
  • kinderen en jeugd

Tijdens de praktijkopleiding doe je werkervaring op en ontwikkel je vooraf omschreven competenties. Dit gebeurt onder de verantwoordelijkheid van een werkbegeleider. Onder leiding van een supervisor vindt verdieping en reflectie plaats aan de hand van casuïstiek op het gebied van diagnostiek, behandeling en indicatiestelling.

Wil je in aanmerking komen voor een opleidingsplaats tot gezondheidszorgpsycholoog? Zorg dan dat je een LOGO-verklaring hebt. Uit die verklaring blijkt dat je vooropleiding voldoet aan de eisen.

Opleiding tot psychotherapeut (basis)

De opleiding tot psychotherapeut wordt verzorgd door RINO Zuid.

GGzE leidt alleen gezondheidszorgpsychologen die reeds bij GGzE werkzaam zijn op tot psychotherapeut.

Opleiding tot klinisch psycholoog (specialisme)

De opleiding tot klinisch psycholoog is een 4-jarig vervolg op de opleiding tot gezondheidspsycholoog. De opleiding biedt je verdiepende kennis en kunde in diagnostiek en behandeling van complexe problematiek in complexe situaties. Het is een brede opleiding waar integratie van kennis, vaardigheden en inzicht op een hoog niveau plaatsvindt.

De opleiding omvat een volledige psychotherapieopleiding. Daarnaast is er aandacht voor beleid, innovatie en management en ontwikkel je een wetenschappelijke attitude en onderzoeksvaardigheden die je kunt toepassen in de klinische praktijk.

De opleiding biedt 2 differentiatiemogelijkheden:

  • volwassenen en ouderen (verzorgd door RINO Zuid).
  • kinderen en jeugd (verzorgd door de landelijke RINO groep.

Het gaat in deze opleiding om maatwerk. Als toekomstig specialist heb je daarin zelf een groot aandeel.

Alleen gezondheidspsychologen komen in aanmerking voor een opleidingsplaats tot klinisch psycholoog. Daarnaast moet je aantoonbaar op een bovengemiddeld niveau functioneren.

Opleiding tot neuropsycholoog (specialisme)

De opleiding tot klinisch neuropsycholoog duurt 4 jaar en wordt verzorgd door de landelijke RINO-groep.

De klinisch neuropsycholoog is expert op het gebied van de relaties tussen hersenen en gedrag en kan deze kennis toepassen in diagnose en behandeling van cliënten. De opleiding tot klinisch neuropsycholoog besteedt veel aandacht aan wetenschappelijk onderzoek, beleid, innovatie en management.

Alleen gezondheidspsychologen komen in aanmerking voor een opleidingsplaats tot klinisch neuropsycholoog. Daarnaast moet je aantoonbaar op een bovengemiddeld niveau functioneren.

Opleider

De verantwoordelijke praktijkopleider van GGzE is  Saskia de Koning. Plaatsvervangend P-opleider is Monique van Haaren.

Geïnteresseerd?

De vacatures voor opleidingsplaatsen binnen GGzE verschijnen op de websites van RINO Zuid, de RINO-groep en GGzE.

Contact

Heb je interesse of wil je weer weten? Neem contact op met het secretariaat van de praktijkopleidingen.

Telefoon icon