In een online behandeling werk je aan je klachten, waar en wanneer het jou uitkomt. Via je computer, tablet of mobiel log je in op de beveiligde online behandelomgeving. Daar vind je materiaal dat is afgestemd op jouw vragen. Tussendoor heb je gesprekken met je persoonlijke behandelaar. Technische kennis is niet nodig.

Langdurige klachten verminderen

Als je langere tijd kampt met psychisch ongemak kan een online behandeling helpen om je klachten te verminderen of te verhelpen. GGzE heeft onder meer online behandelingen voor:

  • Angst- en paniekklachten
  • Sociale angst (bijvoorbeeld angst om mensen te ontmoeten of te telefoneren)
  • Dwanghandelingen
  • Depressie
  • Emotieregulatie (bijvoorbeeld stemmingswisselingen of agressie)
  • Omgaan met lichamelijke klachten, rouw of verlies
  • ADHD
  • Autisme
  • Posttraumatische stress

De looptijd van een online behandeling varieert van enkele maanden tot 1,5 jaar, afhankelijk van de aard van je klachten.

Als je acuut hulp nodig hebt of geregeld in crisis raakt, is online behandelen minder geschikt. Dan ben je beter af met een groeps- of 1-op-1 behandeling.

In eigen tijd, plaats en tempo

Het grote voordeel van online behandelen is dat je zélf de regie hebt. Geen wachttijd, reistijd of reiskosten, maar werken aan je klachten waar en wanneer het jou uitkomt, in een gebruiksvriendelijke behandelomgeving. Voor de intake mag je zelf kiezen of je dat via een videobel-gesprek wilt doen of dat je daarvoor naar GGzE wilt komen.

Een online behandeling is opgedeeld in modules. Elke module bestaat uit filmpjes, leesmateriaal, en opdrachten die aansluiten bij jouw situatie en achtergrond. Je doorloopt de modules in je eigen tijd, ritme en tempo. Wil je bijvoorbeeld een filmpje terugkijken, een module herhalen of een opdracht nog eens overdoen? Dat kan. Je kiest zelf wanneer, waar en hoe vaak je inlogt.

Persoonlijke behandelaar

Net als in andere behandelingen van GGzE, heb je tijdens de behandeling gesprekken met een deskundige en persoonlijke behandelaar. Het contact verloopt via mail of videobellen. Videobellen werkt hetzelfde als Skype of Facetime, je ziet, spreekt en hoort elkaar alsof je in dezelfde ruimte bent. Voor de intake mag je zelf kiezen of je dat via een videobel-gesprek wilt doen of dat je daarvoor naar GGzE wilt komen.

Gebruiksvriendelijke behandelomgeving

De behandelomgeving is gebruiksvriendelijk en werkt hetzelfde als andere websites. Het enige verschil is dat je moet inloggen in een beveiligde omgeving. Dat doen we om jouw privacy te waarborgen.

Bewezen resultaat

Uit onderzoek blijkt dat online behandelen goede resultaten oplevert. Omdat je zelf bepaalt hoe vaak en in welk tempo je de modules doorloopt, heb je invloed op het rendement en de doorlooptijd. Door onderdelen nog eens te herhalen blijven inzichten vaak beter hangen. In de gesprekken met de behandelaar kun je onderwerpen verder uitdiepen. Dat brengt je dichter – en soms zelfs sneller – bij je doel.

Bij online behandeling bestaat het team uit psychiater(s), masterpsychologen, GZ-psychologen, psychotherapeuten, klinisch psychologen, verpleegkundig specialisten GGZ, SPV-ers (sociaal psychiatrisch verpleegkundigen), opleidingen tot één van deze beroepen, ervaringsdeskundigen en vaak ook een systeemtherapeut of vaktherapeut.

Onze behandelingen verbeteren

GGzE zoekt continu naar mogelijkheden om behandelingen verder te verbeteren. Daarom vragen wij je voor- tijdens- en na jouw behandeling enkele korte vragenlijsten in te vullen. Het invullen van deze evaluatie-instrumenten is geheel vrijwillig. Het helpt ons om jouw behandeling zo goed mogelijk uit te voeren en om de behandeling van andere cliënten te verbeteren.

Meer weten? We helpen je graag.