Vaak bestaat je behandeling uit verschillende vormen van hulp, waarvan medicatie een onderdeel is. Medicatie kan helpen om klachten te verminderen en je een steuntje in de rug te geven. Als je je rustiger voelt en minder klachten ervaart, houd je meer energie over om je problemen aan te pakken.

Minder klachten, meer effect

Psychische klachten zijn niet altijd 100 procent te genezen, maar je kunt wél leren om er anders mee om te gaan waardoor je er minder last van hebt. Vaak is medicatie een onderdeel van de behandeling. Dit wordt ook wel farmacotherapie genoemd. Dankzij medicijnen kunnen sommige klachten verminderen en soms zelfs verdwijnen. Ook kan medicatie ervoor zorgen dat je behandeling meer effect heeft.

Nu de scherpe randjes eraf zijn, heb ik de puf om iets met mijn klachten te doen.

Deskundige begeleiding

Of er wel of niet gekozen wordt voor medicatie, bespreken we met jou. Komen we samen tot de conclusie dat medicatie jou kan helpen, dan zoeken we naar een dosering die zo min mogelijk bijwerkingen geeft. Wil je de medicatie afbouwen? Dan begeleiden we je daarbij.

Medicijnen worden altijd voorgeschreven door een arts of een verpleegkundig specialist. Als het nodig is, overleggen we met jouw huisarts en schrijft hij of zij het recept uit. 

Soms worden medicijnen niet vergoed door de ziektekostenverzekering. Degene die jouw medicatie voorschrijft kan je hier meer over vertellen.

Contact

Heb je vragen over medicatie? Neem dan contact op met je huisarts. Al cliënt bij GGzE? Overleg met je behandelaar of medicatie past bij jouw behandeling.

telefoon icon