15 augustus 2024

Samen met stakeholders en collega's hebben we de afgelopen periode gewerkt aan het herijken van de koers van GGzE.  Dit heeft geresulteerd in een nieuwe meerjarenstrategie 2024-2028 “GGzE: we doen het gewoon". 

Op deze pagina lees je meer hierover.   

We leven in een snel veranderende wereld die ook impact heeft op de geestelijke gezondheidszorg (ggz). Deze veranderingen vragen van ons om wendbaar te zijn. Niet als doel op zich, maar om de ggz betaalbaar en toegankelijk te houden.  

Wij zien genoeg kansen om de uitdagingen die voor ons liggen aan te gaan. Aan de hand van onze meerjarenstrategie maken we de komende periode keuzes. Hierbij is focus nodig (wat doen we wel en wat doen we niet meer).

We doen het samen

Niet alles is nieuw aan de voorliggende meerjarenstrategie: we bouwen immers verder op wat we de afgelopen jaren hebben bereikt.  We weten één ding zeker: we doen het samen! Samen met elkaar, cliënten, hun naasten en onze partners in de regio. Samen kunnen we alleen succesvol zijn als we duidelijk zijn in wat we van elkaar verwachten. 

Complexe, acute en forensische zorg

GGzE richt zich de komende vier jaar op de complexe, acute en forensische zorg in alle levensfasen van een mens. Samen met cliënten, naasten en het regionale netwerk. Wij bieden deze behandeling en begeleiding dicht bij de leefwereld van de cliënt, en daar waar dat niet kan, op een van onze klinische locaties. Dat doen we zo kort als het kan, en zo lang als nodig.  

Daarnaast leveren wij een belangrijke bijdrage op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en opleiding. Zodat we het zorgaanbod continu verbeteren en we de best mogelijke zorg kunnen blijven bieden.  

En nu?

De komende jaren gaan we aan de slag. We zien ernaar uit om dit samen te doen! GGzE: we doen het gewoon!