2 mei 2024

GGzE en Cultuur & Kunst Eindhoven (CKE) kondigen met trots het kunstproject 'DENKBEELDEN - Portretten van de geest' aan. In de aanloop naar het jaarlijkse muziekfestival Grote Beek Pop op zondag 11 augustus gaan deelnemers van het kunstproject aan de slag met het portretteren van hun binnenwerelden. Onder begeleiding van kunstdocenten, schrijvers en beeldend kunstenaars en met speciale ‘toolkits’ worden workshops georganiseerd bij scholen, ouderencentra, buurthuizen, werkplaatsen, dagbestedingsplekken en inlopen. Iedereen brengt in de 1,5 uur durende workshop zijn/haar binnenwereld in beeld.

Denkbeelden GGzE

Aandacht voor psychische kwetsbaarheden 

Met dit project willen GGzE en CKE momenten creëren waarbij iedereen kan deelnemen aan een gezamenlijk en creatief moment. Verbinding, contact met je medemens en ergens aan kunnen bijdragen zijn belangrijk. Door een kunstzinnige opdracht te verwerken in dit project, wordt de fantasie en creativiteit geactiveerd. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat juist dit de ingrediënten zijn voor een positieve beleving van het dagelijks leven. Het geeft invulling en een doel. 

Met dit kunstproject willen de organisatoren bijdragen aan de bewustwording van psychische moeilijkheden. Eén op de vier mensen zegt het mentaal (soms) moeilijk te hebben. Het is tijd om die problematiek uit de taboesfeer te halen en een omgeving te creëren waarin dit bespreekbaar wordt. Dit project laat zien dat iedereen anders is van binnen maar er tegelijkertijd bij hoort.

Gratis workshop

Op vrijdagmiddag 17 mei kun je meedoen aan de workshop Portretten maken. Deze vindt plaats bij CKE. Binnenlopen en meedoen kan tussen 14.00 en 17.00 uur. Je mag 10 minuten aan je portret werken, maar je kunt er ook 3 uur over doen. Docenten van CKE zijn er om te begeleiden.

Lees meer op de site van CKE: Gratis workshop: Portretten maken , Agenda, CKE

Resultaat 

Het resultaat van de workshops is een artistiek portret waarin de deelnemers hun binnenwereld weergeven. Alle verzamelde portretten worden door ontwerpster Bianca van Rooij verwerkt in één groot kunstwerk. Dit kunstwerk is te bewonderen op het muziekfestival Grote Beek Pop. Later in het jaar zal dit kunstproject te zien zijn in een reizende expositie. 

Meer weten over dit bijzondere kunstproject? Kijk op ggze.nl/portretten 

Portretten - Denkbeelden