9 april 2024

GGzE vervangt het huidige elektronische patiëntendossier (EPD) door Ons® en gaat daarmee een strategische samenwerking aan met Nedap. De toekomstgerichte visie van GGzE op netwerkzorg ligt in lijn met de ontwikkelingen die Nedap de afgelopen jaren heeft doorgezet.

Carla van de Wiel, bestuursvoorzitter GGzE: “We hebben vertrouwen in de strategische samenwerking met Nedap. De overstap helpt ons bij het standaardiseren van onze processen en sluit goed aan bij onze ambities. We anticiperen met deze keuze op toekomstige ontwikkelingen en maken deze samen toepasbaar voor de GGz context. Daarmee faciliteren we netwerkzorg en stimuleren we de eigen regie van de client.”

GGzE kiest met Ons® voor een geïntegreerd en gestandaardiseerd systeem dat zich al heeft bewezen op de Nederlandse zorgmarkt. Een belangrijk voordeel is dat het efficiënt en intuïtief werkt. Mark van Winkel, zorgdirecteur van GGzE: “De grote vraag naar zorg en de krapte op de arbeidsmarkt legt druk op onze zorgprofessionals. Ons streven is om onze zorgprofessionals beter in staat te stellen zich primair op hun specialisme toe te leggen, namelijk het op maat aanbieden van zorg aan individuen die te maken hebben met complexe mentale uitdagingen, zodat zij veerkrachtig in het leven kunnen staan. Het verminderen van de administratiedruk betekent extra tijd die kan worden besteed aan directe ondersteuning van de cliënt en hiermee ook meer werkplezier voor onze zorgprofessionals.”

Inmiddels is GGzE gestart met voorbereidende werkzaamheden om het nieuwe systeem eind 2025 in gebruik te kunnen nemen.

Overeenkomst GGzE Nedap
De overeenkomst is getekend door Peter van Soolingen namens Nedap en Carla van de Wiel namens GGzE in bijzijn van (v.l.n.r.) Anne Wieskamp (Nedap), Ruben Doornweerd (Nedap), Mark van Winkel (GGzE) en Dick Barelds (GGzE).