4 december 2023

Cliënten komen soms met mooie en creatieve ideeën. Denk aan het organiseren van een evenement of het ontwikkelen van een product. Het daadwerkelijk uitvoeren ervan kan lastig zijn, zeker financieel gezien. Daarom heeft GGzE een cliëntensteunfonds.

Dit fonds helpt cliënten bij activiteiten die bijdragen aan ontspanning, leren, groei en herstel. Niet alleen voor de cliënt met het creatieve idee maar ook zodat andere cliënten er plezier aan beleven. Dit doet het fonds door financieel te ondersteunen. Om cliënten te laten groeien.

Van idee naar uitvoering

Zo had Coen afgelopen zomer het creatieve idee om t-shirts te gaan bedrukken. Want, zo vertelt hij: “Kleding kan een belangrijk onderdeel vormen van je identiteit. Om hier op een speelse manier vorm aan te geven, bedacht ik een kledingproject. Het idee was om een textielpers aan te schaffen in combinatie met een snijplotter, waarmee ik zelfstandig t-shirts en ander textiel kan bedrukken voor cliënten. Idealiter zou een cliënt voor meerdere stemmingen verschillende shirts kunnen laten maken. Met dit idee ben ik op het cliëntensteunfonds afgestapt, en met succes!”

Proefdraaien deed Coen op ons Vanstreek Festival. Waar hij trots voor zo’n 100 enthousiaste kinderen (en volwassenen) een t-shirt maakte.

“Inmiddels heb ik ook shirtjes gemaakt voor de afdeling Ervaringsdeskundigheid en voor een cliënt die een eigen kledingmerk aan het opzetten is. Op de planning staat nog een aantal workshops binnen De Woenselse Poort en andere afdelingen van GGzE.”

clientensteunfonds