16 juni 2023

Als verpleegkundige in een kliniek had Thomas het eigenlijk ontzettend naar zijn zin. Je kon ‘m daar gerust nog 50 jaar laten zitten. Maar toen hij hoorde over de opleiding tot Verpleegkundig specialist ggz, werd zijn interesse toch gewekt. “Gelukkig maar want ik zie nu dat er nog zoveel meer is. De weg voor me is veel breder geworden.” 

Thomas neaum 2

Van tevoren twijfelde hij. ‘Kan ik dit wel?’ ‘Kan ik wel omgaan met meer eindverantwoordelijkheid?’. “Dit besprak ik vooraf ook met de opleiders en zij stelden mij gerust. Ik zou vanzelf in mijn nieuwe rol groeien. En ik voel ook echt dat ik mag leren. De begeleiding is hier bij GGzE ontzettend goed. Van medestudenten van andere organisaties hoor ik weleens iets anders. Dus dat het hier zo goed geregeld is geeft een prettig gevoel. We worden echt goed op weg geholpen.” 

Hij ervaart de opleiding als een verdieping van zijn vak. Waar hij voorheen vooral uitvoerde wat anderen van hem vroegen, leert hij nu meer zelfstandig te denken en te handelen. “Ik leer zoveel meer over de wereld van de psychiatrie. Zoals farmacotherapie. Daarin is echt een wereld voor me opengegaan.” 

De opleiding duurt drie jaar. Elk jaar heb je een andere werkplek om zo het diverse werkveld breed te verkennen. De opleidingsplaatsen worden aangeboden door GGzE en samenwerkende (zorg)instellingen in de regio. Meer weten? Kijk op onze website.