24 april 2023

Afgelopen zondag 23 april zijn we geconfronteerd met het overlijden van een cliënt die verbleef in een kliniek op het Landgoed De Grote Beek. De politie heeft een 30-jarige cliënt aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van een 57-jarige cliënt. De politie gaat uit van een misdrijf en doet onderzoek naar de toedracht.

“Het is een verdrietige situatie voor de betrokken familie en naasten", zegt Carla van de Wiel, bestuursvoorzitter GGzE. “De verslagenheid onder medewerkers, cliënten en naasten is groot. Er is veel extra aandacht en ondersteuning voor de cliënten die in de betrokken kliniek verblijven. We verwachten dat het nieuws van zondag vandaag pas echt bij hen gaat landen.”

Voor alle betrokken medewerkers is het Team Collegiale Opvang (TCO) ingeschakeld. Het TCO weet waarmee collega's te maken kunnen krijgen in het werk bij GGzE. Vanuit hun ervaring en kennis helpen zij met de verwerking van emoties na een schokkende gebeurtenis. Indien nodig zet TCO aanvullende hulpverlening in.

GGzE verleent alle medewerking aan het onderzoek van de politie. Daarnaast evalueert GGzE zelf door de feiten op een rij te zetten en te bepalen welke vervolgstappen nodig zijn.