9 februari 2023

Psychiater Lisette Rops gaat op maandag 20 maart in gesprek met journalist Roos Schlikker over bipolaire kwetsbaarheid. Zij doen dit in het Parktheater voorafgaand aan de theatervoorstelling Moeder van Glas. Dit is een theatrale bewerking van het gelijknamige boek van Roos Schlikker.

Schlikkers moeder was bipolair, maar leefde het grootste deel van haar leven zonder diagnose. Ze trok moedig door de wereld, maar moest zich altijd verhullen achter het masker van een ‘normale’ vrouw, die voor haar kind net als andere moeders probeerde te zijn, maar daar nooit helemaal in slaagde. In een theatrale monoloog neemt de hoofdrolspeelster ons mee op haar zoektocht naar het dubbelleven van haar moeder.

Rode draad in het verhaal van Roos en Lisette is de bipolaire kwetsbaarheid. Lisette legt uit wat deze kwetsbaarheid betekent; voor degenen die het betreft, maar ook voor de mensen om hen heen. Roos Schlikker zal dit ondersteunen met pakkende verhalen uit haar boek of columns. Daarnaast vertelt systeemtherapeut Helga Spits hoe je naast iemand kan staan in moeilijk tijden. Niet alleen in het geval van een bipolaire kwetsbaarheid maar in algemene zin.

Roos en Lisette gaan deze unieke samenwerking aan om meer bekendheid te geven aan de bipolaire stoornis. Het event vindt plaats tijdens de Week van de Psychiatrie en maakt onderdeel uit van de Dutch Happiness Week 2023; kijk voor het gehele programma op de website van Dutch Happiness Week.

20 maart parktheater