21 januari 2023

Sinds september 2022 kunnen mensen die in zorg zijn bij GGzE zich inschrijven voor een speciaal ontmoetingsplatform: Durfjijmetmij.nl. Dit online platform is speciaal voor mensen met psychiatrische en/of psychosociale problematiek die willen daten of vriendschap zoeken. Het kan voor hun soms lastig zijn om aansluiting te vinden op andere ontmoetingssites. ‘Durf jij met mij’ vindt dat iedereen een kans verdient op liefde of vriendschap. Leden maken gratis gebruik van het ontmoetingsplatform.

Tjolina Minderman is Community builder bij Hestia en betrokken bij het project Gek op de Liefde. Zij heeft zich er hard voor gemaakt om als GGzE deel te nemen aan ‘Durf jij met mij’. “GGzE ondersteunt dit initiatief omdat contact een van de belangrijkste levensbehoeftes is van mensen. Iemand om je leven mee te delen, draagt echt bij aan je gezondheid. Dit platform is een landelijk initiatief met minstens 6000 actieve leden en met oog voor veiligheid en privacywetgeving.”

Landelijke activiteiten

Peter heeft zich een jaar geleden aangesloten. Hij wil graag een vrouw ontmoeten. “Het is fijn dat zo’n website bestaat. Hier begrijpen de mensen eerder waarom ik bijvoorbeeld tril door medicatie. In de “gewone” datingwereld merk ik dat het een stuk lastiger is. Mensen kijken er soms toch vreemd van op.” Vanuit ‘Durf jij met mij’ worden ook landelijke activiteiten georganiseerd. Peter is met 30 andere mensen naar de film geweest. Een leuke vrouw zat er voor Peter niet tussen maar hij heeft nog wel vriendschappelijk contact met een aantal mannen. “Dat is vooral telefonisch. Maar er gaan geluiden op om in de zomer een BBQ bij mij te doen.”

Ondersteuning

Iemand kan alleen lid worden als hij in zorg is bij een aangesloten zorginstelling. Zo wordt de veiligheid van de kwetsbare doelgroep gewaarborgd. De zorginstelling kan zich aansluiten tegen een jaarlijkse vergoeding. Wat de cliënt verder doet op het platform is volledig privé. Wel kan er vanuit GGzE ondersteund worden bij het invullen van het profiel. “Op de website van Durf jij met mij staan ook tips hoe je een gesprek kan voeren. Of leuke tips voor een date. Er is een helpdesk aanwezig waar je hulp kan als je bijvoorbeeld lastig gevallen wordt”, vertelt Tjolina.

Aanrader

Peter heeft nog niet de reacties ontvangen waar hij op had gehoopt maar: “ik wacht gewoon rustig af. En ik raad het anderen zeker aan om zich ook aan te sluiten.” Inmiddels hebben zich ruim 100 cliënten/deelnemers zich ingeschreven.

liefde