5 april 2022

Susannah (24) studeerde Psychologie maar kwam er gaandeweg achter dat ze liever verpleegkundige wordt. Binnen de geestelijke gezondheidszorg. Om dat idee verder te verkennen besloot ze vrijwilligerswerk bij GGzE te doen.

Susannah

“Ik vond mijn opleiding interessant hoor, maar ik heb het idee dat ik als verpleegkundige meer kan betekenen. Ik ben dan onderdeel van het dagelijkse leven op een afdeling en kan er met mijn neus bovenop zitten. Door als vrijwilliger aan de slag te gaan, kan ik alvast een sfeerimpressie krijgen van mijn toekomstige werk.”

Ze is nu maatje van twee cliënten; iemand met schizofrenie en iemand met mentale schade door drugsgebruik. Ze ontmoet ze allebei zo’n één keer per maand. Ze kletsen, gaan wandelen….alledaagse activiteiten. “Ik vind het mooi om ze te kunnen helpen met dagelijkse struggles. Ik word gewoon blij van dit werk en het zien van hun geluk wanneer ze als gewoon mens worden behandeld. Het zijn soms de kleine dingen die veel kunnen betekenen.”

Komend studiejaar begint Susannah met de verkorte opleiding tot verpleegkundige. Ze is van plan om gedurende die periode vrijwilliger bij ons te blijven. “Het verbreedt je wereldbeeld. En voor de cliënten is het goed en fijn om een lijntje te blijven houden met de buitenwereld. Ik raad het daarom echt aan om vrijwilligerswerk te doen bij GGzE. Je kunt echt iets voor iemand betekenen.”