26 november 2021

“Het lijntje tussen hier verblijven of hier werken, is voor mij heel dun. Er kunnen zich altijd situaties voordoen waardoor je leven dermate verandert en je hier komt te verblijven. Het zijn mensen als jij en ik.” Kim, verpleegkundige nachtzorg, wist het in aflevering 1 al krachtig te verwoorden.

Ontmoeten

“Oordeel niet direct, ga eerst eens ontmoeten.” Dat was de opdracht van Annemiek de Wit, manager GGzE, aan programmamakers Tim en Nicolaas. Zij namen de kijker mee in hun verkenningstocht naar hoe het is om met een (ernstig) psychiatrische aandoening te leven. Maar ook hoe belangrijk en impactvol zorgverleners zijn, die naast de cliënt staan. Met hun kennis, vakmanschap en warme benadering.

Het belang van goede mentale (zelf)zorg is belangrijk. En daar is gelukkig steeds meer aandacht voor. Wat als je naast gymles ook mentale gymles zou krijgen op school? Zodat je weet wat je moet doen als je geestelijk (even) vastloopt. Want mentale gezondheid is tenslotte net zo belangrijk als fysieke gezondheid.

Televizier-Ring

“Hulde. En wat een respect voor de cliënten. Levenslessen! Potverdorie wat een mooi programma met mooie mensen allemaal.”

“Onnoemelijk veel respect voor de rustige, zorgzame en sterke medewerkers van GGZe De Grote beek ?.

“Als zorgprofessional heb ik ontzettend genoten van deze docu. Alles komt voorbij, de oprechtheid van vragen stellen, de foute vraag stellen, het als vanzelfsprekend invullen van de gedachtengang van de ander, daarbij de plank misslaan. Je eigen gevoeligheden en trauma's die boven komen drijven enz enz Kortom het heeft mij ook weer een spiegel voorgehouden hoe ik in mijn werk sta met mezelf als instrument, steeds weer de balans zoekend.”

Geweldig mooie serie, compliment voor een ieder die hier aan meegewerkt heeft.

“Ik ben #100dageninjehoofd aan het op slurpen. Zodra er weer een nieuwe aflevering op NPOplus staat kruip ik erin. Wat een pracht programma.”

Het programma heeft prachtige reacties mogen ontvangen en maakt kans op een Televizier-Ring. Maar daar is jouw stem voor nodig. De stembus sluit op 1 december 10:00 uur. Voor deze programma’s is deze stemronde de enige kans op een nominatie, vandaar dat jouw stem zo belangrijk is. De vijf programma’s met de meeste stemmen in deze ronde maken in oktober 2022 namelijk kans op de Gouden Televizier-Ring.

vpro crew