Sterrenkok Thijs Berkers kookt tijdens deze coronacrisis voor deelnemers van De Boei. Dit is een onderdeel van GGzE en heeft meer dan twintig inloopvoorzieningen en dagbestedingslocaties in Eindhoven en de regio.
Op veel van deze locaties is samen koken en eten een belangrijke activiteit. Dit kan momenteel niet meer. Net zoals Thijs niet meer kan koken in restaurant Oonivoo in Uden. En zo ontstond een samenwerking: deelnemers kunnen gezonde maaltijden afhalen en Thijs kan de keuken weer in duiken. “Ik wil graag iets doen voor de mensen die het in deze tijd moeilijk hebben. Het is fijn om betaalbare en lekkere gerechten te maken voor deelnemers van De Boei”, aldus Thijs.
Dinsdag 31 maart heeft Thijs samen met een collega voor het eerste gekookt bij locatie Genderhof. Zo’n 25 mensen kwamen een maaltijd afhalen. Soep en stamppot met varkenssukade. Thijs gaat 1 a 2 keer per week koken. Altijd tweegangen; de ene keer voor- en hoofdgerecht, de andere keer met dessert erbij.
Wij zijn erg blij en dankbaar dat Thijs en zijn collega’s dit voor ons doen!