Jaarverslag 2023

Het derde jaarbeeld van Welshop

Welshop is een samenwerkingsverband van aanbieders van zorg en niet-zorg. Het is een platform dat mensen kosteloos helpt om psychische hulp of ondersteuning te vinden, voor wie dat passend is. Voor mensen met een verwijzing van de huisarts bieden we basis of gespecialiseerde ggz en voor mensen zonder verwijzing coaching of zelfhulpprogramma’s. Welshop is dus zelf geen zorgaanbieder maar een website waarop verschillende zorgaanbieders en coaches hun online aanbod tonen.

Welshop heeft een netwerk van partners waarmee we samenwerken om snel de beste zorg te bieden en te innoveren. Want wij vinden dat mensen zelf moeten kunnen kiezen hoe, waar en wanneer ze aan hun mentale fitheid werken. Dit sluit naadloos aan bij de opdracht uit het IZA dat mensen meer zelfredzaam moeten zijn. Bovendien wijst onderzoek uit dat behandeling online een zelfde resultaat oplevert als behandeling een-op-een in een praktijk.

Daarnaast dragen we bij aan vernieuwing en verbetering van online psychische ondersteuning door samen met onze partners te innoveren en nieuwe eHealth toepassingen in te zetten. We bouwen gezamenlijk een kennisnetwerk op en maken gebruik van elkaars specialisme. We proberen daarbij verder te gaan dan de standaard landelijke afspraken, dit noemen we de Welshop+ kwaliteit.

In dit jaarbeeld 2023 vertellen we wat we afgelopen jaar gedaan hebben en wat onze ambitie is voor de toekomst.