Jaarverslag 2023

In december is het regioplan Eindhoven-De Kempen feestelijk gepresenteerd en ondertekend. In aanwezigheid van een groot aantal betrokken partners uit welzijn, sociaal domein en zorg, zijn afspraken gemaakt hoe we samen verantwoordelijkheid nemen om de gezondheid van de inwoners in de regio te verbeteren. En om ondersteuning en zorg in de toekomst toegankelijk, kwalitatief goed en betaalbaar te houden.

Om antwoord te geven op deze enorme uitdaging verbinden we het werken aan passende zorg aan de reeds ingezette beweging DE STAP naar gezonder. In een tijd waarin regionale samenwerking steeds belangrijker wordt, slaan de partners de handen ineen en hebben zij zich verbonden aan de gezamenlijke ambitie: Samen zetten wij DE STAP naar de vitaalste regio van Nederland!

Regioplan Eindhoven-De Kempen ondertekend

In 2023 hebben welzijnspartijen, huisartsen, GGD, ouderenzorg, jeugdzorg, ggz, ziekenhuizen en kennisinstellingen samen met gemeenten en zorgverzekeraars intensief samengewerkt. Door de ervaring van bestaande samenwerkingsverbanden en netwerken te benutten is een integraal regioplan gemaakt waar ieder zijn bijdrage aan kan en zal moeten leveren. 

Inmiddels is het platform destapnaargezonder.nl gerealiseerd. Op deze website staan tips, activiteiten en handige hulpmiddelen waarmee iemand direct aan de slag kan, zonder dat daarvoor eerst de huisarts, de zorgverzekeraar of andere organisatie geraadpleegd moet worden.

De aanwezigen waaronder Joep de Groot (bestuursvoorzitter van CZ) en Samir Toub (wethouder gemeente Eindhoven, gemandateerd namens de 15 gemeenten in de regio) spraken uit trots te zijn op de samenwerking en het resultaat. Het regioplan kunt u downloaden via deze link en is te vinden op www.dejuistezorgopdejuisteplek.nl.