Nieuwsblad

Deze zomer verhuisden de kledingwinkel, cadeauwinkel en de dagbestedingsplek van De Kleine Beek naar Grote Beekstraat 12. Het bloemschikken en de houtbewerking verplaatsten zich naar de tuin.

Annemiek de Wit, manager De Kleine Beek en dagbesteding: “Het verhuizen was veel werk. Dat hebben de medewerkers en deelnemers grotendeels zelf gedaan. Daardoor voelde iedereen zich erg betrokken. We hopen nu een kruisbestuiving te krijgen.

Die kruisbestuiving zit hem vooral in het bredere aanbod dat we kunnen bieden op de locaties. We kunnen elkaar nu ook gemakkelijker helpen en vervangen tijdens ziekte en vrije dagen. Voor klinische cliënten is de drempel om mee te doen aan dagbesteding kleiner geworden. We willen steeds meer de omslag maken naar het duurzame. Hier zien we nog wel wat verbeterpunten. Maar we zien ook dat we van elkaar kunnen leren. En elkaar inspireren.

Hout van het landgoed

Zo maken we bij de boekbinderij notitieboekjes. Die worden nog op de authentieke manier ingebonden. De kaft wordt van oud textiel gemaakt, leuk als cadeau. We maken ook kaarten. Die kun je natuurlijk ook bij de boekhandel kopen. Maar als je die bij ons koopt, dan krijg je een product met een verhaal. Gemaakt door iemand die daar heel trots op is.

Bij de houtbewerking gebruiken we hout van het landgoed. Er moet er nog wel eens iets gekapt worden. Van dat hout maken we egelhuisjes, of haardhout. Die huisjes en dat hout kun je ook bij ons kopen.

Goede kwaliteit, kleine prijsjes

De boetiek is ook erg populair. Die wordt door vrijwilligers gerund. Soms wordt de gedoneerde kleding wat opgeleukt. Soms hoeft het alleen maar gewassen en gestreken te worden. Een perfecte winkel voor mensen met een smalle beurs. De kwaliteit is goed en we vragen kleine prijsjes.

We proberen zo lokaal mogelijk gebruik te maken van producten. Zoals het moestuintje. We koken met de eigen oogst. We willen het dichtbij de bron en de basis houden. Dat spreekt aan, dat merken we. We willen ook voor iedereen iets zinnigs bedenken. Zodat iedereen iets kan bijdragen.

In beweging blijven

We bewegen mee met de behoeftes van de cliënten en met het aanbod. We zijn steeds op zoek naar nieuwe projecten. Zoals de koffie van de Cafeïne Dealers. Die kun je ook bij ons kopen. We blijven in beweging. En we groeien nog steeds.

Eerst waren het losse eilandjes. Nu gaan we kijken of de kruisbestuivingen verder gaan uitgroeien en floreren. Wij weten elkaar steeds beter te vinden, we hopen dat anderen ons ook weten te vinden.”