Nieuwsblad

Inge van den Anker, ervaringsdeskundig begeleider/WRAP coördinator en WRAP Advanced Level Facilitator:

“WRAP staat voor Wellness Recovery Action Plan. Het is geen therapie en geen training. We praten niet over diagnoses. We hebben het over jou. Over jouw uitdagingen en hoe je hiermee kunt omgaan. Door de WRAP krijg je inzicht in je eigen welbevinden.

We gaan van klacht naar kracht. Niet: “Dit overkomt mij”. Wel: “Hoe kan ik hier het beste mee omgaan?”

Je werkt zelf aan jouw plan en het zijn jouw valkuilen. Jij geeft aan wat jou helpt. Bij de een is dat diamond painting, bij de ander is dat een wandeling in de natuur. Weer een ander belt met familie of vrienden. Dit deel je met de andere deelnemers in de groep. En ook dat helpt.

WRAP is er echt voor iedereen. Voor welke uitdaging dan ook. Bijvoorbeeld als je een nieuwe levensfase in gaat. Als je een kind krijgt, of als je wilt stoppen met roken. Het kan lastig zijn om met deze veranderingen om te gaan. Dan is zo’n plan heel helpend. Het is heel persoonlijk, er is geen one size fits all.

Met WRAP behoud jij de regie. Omdat we het niet over diagnoses hebben. En omdat je met je eigen uitdagingen en oplossingen aan de slag gaat. Je hebt misschien een diagnose, maar je bent niet je diagnose. Met WRAP omarm je jezelf. En dat maakt het zo bijzonder.”

Heb je interesse? Neem dan contact op met Inge van den Anker 06-81824580 of Marlies Nederkoorn 06-58817974