Betere zorg

Max en Sander, Sander en Max. Van de Fakkellaan. Ze worden vaak in één adem genoemd. Als activiteitenbegeleiders van de dagbesteding in Woensel-Noord zijn ze onlosmakelijk aan elkaar verbonden. En dat terwijl de dagbesteding net iets meer dan een jaar bestaat. Vorige maand vierden ze dat met een eigen feestje. Een terugblik op een heugelijke start, ondanks die gekke coronatijd. 

Sander Verbraak en Max Vissers van de Fakkellaan

Wat doen jullie precies bij de Fakkellaan? 

Sander: “Wij verzorgen de dagbesteding voor iedereen die hieraan mee wil doen. Ik als begeleider en Max als helpende. Deelnemers kunnen hier onder andere houtbewerken, koken, gamen, voor de creatieve middag komen of een film in de avond.” 

Voor wie is de dagbesteding bedoeld? 

Sander: “Voor iedereen die wil en zich inschrijft op het aanmeldformulier, dus ook als je géén cliënt bent bij GGzE of een doorverwijzing hebt. Er komen juist veel mensen vanuit de wijk. De inloop en creatieve middag worden het meest bezocht.”

Wat waren de hoogtepunten van afgelopen jaar? 

Sander: “Bijna alles eigenlijk wel. Hoe we het hier hebben neergezet, de hele sfeer, het grote geheel.”

Max: “Het is ook mooi dat er elke week zo’n 50 vaste mensen komen. Sommige omdat ze het hier gewoon fijn vinden, andere komen voor specifieke activiteiten. Zo is er bijvoorbeeld een vrijwilliger die elke week een verse maaltijd kookt en bewoners uit de wijk kunnen die hier komen afhalen.” 

Wat zijn de plannen voor de komende jaren? 

Max: “We willen graag groeien in het aantal deelnemers. Dan kunnen we misschien meer dagen open, op meerdere momenten. En zo nog meer leuke dingen ondernemen.” 

Wat willen jullie de deelnemers graag meegeven? 

“Dat iedereen welkom is en mensen ook eigen initiatieven mogen inbrengen. Wij denken daar graag in mee, want de dagbesteding is van iedereen.”