Bijna iedereen voelt zich wel eens somber, verdrietig of angstig. Als het niet overgaat, kan je arts jou doorverwijzen naar GGzE. Hier lees je wat je kunt verwachten als je kiest voor een behandeling bij GGzE.

Eerste gesprek

Nadat je (huis)arts je heeft aangemeld bij GGzE krijg je een uitnodiging voor een eerste gesprek. Dit is het intakegesprek. Het is bedoeld om elkaar te leren kennen.

Bekijk de stappen van aanmelding tot eerste gesprek.

Voorstel voor de behandeling

Zodra we weten wat jouw klachten zijn en hoe deze zijn ontstaan, krijg je een voorstel voor de behandeling. We sluiten aan bij jouw wensen: wat wil je bereiken? Wat heb je nodig?

Als je akkoord gaat met het voorstel, zetten we de afspraken in een zorgplan. Daarna ga je met de behandelaar aan de slag. Het doel is dat je klachten minder worden en dat je er steeds minder last van hebt.

De behandeling

GGzE heeft verschillende behandelingen. We kiezen de behandeling die het beste past bij jouw klachten, behoeften en doelen.

  • Groepsbehandeling of groepstraining
  • 1-op-1 gesprekken met een hulpverlener
  • Online behandeling
  • Medicatie

Lees meer over de behandelingen van GGzE. 

Evaluatie

Tijdens en na de behandeling evalueren we met jou de voortgang. Helpt de behandeling jou? Heb je meer nodig of misschien iets anders? We passen de behandeling aan als het nodig is.

Als je het gevoel hebt dat je weer zelfstandig verder kunt, ronden we de behandeling af.

Afsluiting en nazorg

Als je samen met de behandelaar besluit dat je weer zelfstandig verder kunt, ronden we de behandeling af. Als het nodig is, maken we afspraken over de nazorg.

Informatie aan de huisarts

Als jij het goedvindt, informeert GGzE je huisarts over de voortgang van de behandeling.

Meer weten? We helpen je graag

Neemt contact op met GGzE via deze pagina. 

Telefoon contact icon