22 februari 2022
Leen Peeters linkedin

Na jaren in de gehandicaptenzorg te hebben gewerkt, besloot Leen Peeters dat het tijd was voor iets nieuws. “Ik had behoefte om met een nieuwe doelgroep te werken waarmee ik ook wat meer gesprekken kan voeren. Ik ben dan ook bewust doorgestroomd naar de psychiatrie.” Ze kwam als agoog te werken bij GGzE. Hier wist ze al snel dat ze de juiste overstap had gemaakt. “Ik kon me echt focussen op een klein aantal cliënten en dat was heel fijn.”

Leen begon als medewerker Meerzorg en is nu agoog bij De Linde; een leerafdeling binnen GGzE. Ze is daar omringd met stagiairs en werd door hun leerproces en ontwikkeling geïnspireerd om zelf ook weer te gaan studeren. “Er hangt op de werkvloer echt een energieke sfeer van leren en groeien. Toen besloot ik om zorgregisseur te worden.” Het diploma van Leen voldoet onvoldoende; om zorgregisseur te worden is niveau 6 nodig. In Hasselt volgt ze daarom nu de bacheloropleiding Orthopedagogie. Leen komt uit België en woont daar ook nog maar kiest bewust voor een baan in Nederland. “De mentaliteit en cultuur van hier past me beter; gewoon recht-toe-recht-aan.”

Haar ambitie wordt ondersteund door GGzE. Ze krijgt studietijd en mag in de praktijk meelopen met collega’s werkzaam als zorgregisseur. “Dat dit mag vind ik heel krachtig. Ik leer meteen in de praktijk en kan mijn opgedane theorie meteen toepassen.” De eerste examenweek zit er inmiddels op en is succesvol verlopen.

Na jaren in de gehandicaptenzorg te hebben gewerkt, besloot Leen Peeters dat het tijd was voor iets nieuws. “Ik had behoefte om met een nieuwe doelgroep te werken waarmee ik ook wat meer gesprekken kan voeren. Ik ben dan ook bewust doorgestroomd naar de psychiatrie.”

Leen Peeters